Raassilda valmib salaretsepti abil motokeskus

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Tarvastu motoklubi eestvedaja Peeter Peek rõõmustab ehituse alguse puhul. Tema taga platsil hakatakse rajama administratiivhoone vundamenti.
Tarvastu motoklubi eestvedaja Peeter Peek rõõmustab ehituse alguse puhul. Tema taga platsil hakatakse rajama administratiivhoone vundamenti. Foto: Elmo Riig

Lätlaste salaretsepti kasutades ning euro- ja vallaraha toel hakkas Mustla lähedale Raassillale sel nädalal kerkima rahvusvahelistele nõuetele vastav motokeskus, mida Tarvastu motoklubi on püüdnud luua juba kuus ja pool aastat.

3,1 miljoni euro eest kerkib Raassilda rahvusvahelise autospordiliidu FIA nõuetele vastav keskus, kus saab korraldada rallikrossi-, supermoto- ja driftivõistlusi. Pärast suuri ponnistusi on ettevõtmist saatmas edu: äsja löödi kopp maasse ja ehituse valmimise tähtaeg on järgmise aasta mais, aga ehitaja on lubanud keskuse tänavuse aasta lõpuks üle anda.

Raja tegemiseks kasutatakse Euroopa moodsaima rallikrossiraja salaretsepti, mille põhjal on valminud ka Riia Bikernieki rada, kus korraldatakse ka rallikrossi maailmameistrivõistluste etappi. Nagu rallikrossiraja reeglid sätestavad, on rajakate 60 protsendi ulatuses asfalt, mille vahele jäävad 40 protsendi ulatuses libedamad kergbetoonist lõigud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles