KÜLASKÄIK ⟩ Viljandi mõisnike järeltulija eelistab Eesti vihma California päikeselõõsale

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi parunite Ungern-Sternbergide järeltulija Rhona Villanueva koos Schloss Fellini Viljandi raamatukogusaali seinal rippuva vanaema paruness Alexandrine von Ungern-Sternbergi fotoga. Paruness suri, kui Villanueva oli viiekuune.
Viljandi parunite Ungern-Sternbergide järeltulija Rhona Villanueva koos Schloss Fellini Viljandi raamatukogusaali seinal rippuva vanaema paruness Alexandrine von Ungern-Sternbergi fotoga. Paruness suri, kui Villanueva oli viiekuune. Foto: Marko Saarm

Viljandi parunite Ungern-Sternbergide järeltulija Rhona Villanueva kiitis kunagi tema esivanematele kuulunud mõisahoonet, eestlaste sõbralikkust ja siinset ilma.

Mõisa praeguse omaniku Viktor Siilatsi kutsel peatub Villanueva külalisena mõisahoones asuvas Schloss Fellini butiikhotellis. Ta elas oma esimesed viis eluaastat Viljandis ja 1939. aastal siirdus nende pere teiste baltisakslastega Eestist Saksamaale. Praegu USA-s Caifornias elav Villanueva saabus nüüd Viljandisse läbi Tšiili. Tema kinnitusel oli reis pikk, kuid tasus igal juhul end ära.

"Eesti on imeilus, inimesed väga lahked ja sõbralikud. See, mis Viljandi mõisast nüüd on saanud, on imeline," rääkis Villanueva. "Lagunenud majast on saanud tõeliselt vapustav maja. Ma olin siin ka 2004. aastal ja toona avanenud pilt oli tõeliselt kurb. Hoone oli siis hüljatud ja lagunes. Polnud tapeete, kõik oli räpane... Põhimõtteliselt polnud siin siis midagi. Täna on tõesti väga palju ja head tööd tehtud. Olen vaimustuses!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles