Opositsionäär Helir-Valdor Seeder: Jaak Joala kuju läheb Tartu, häbi jääb Viljandisse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
31. detsembril 2020 avati Viljandis Posti pargis Jaak Joala mälestussammas ja kingiti Viljandi linnale. Pildil on skulptor Mati Karmin, toonane Viljandi linnavolikogu esimees Helir-Valdor Seeder ja toonane Viljandi linnavolikogu liige Harri Juhani Aaltonen.
 
31. detsembril 2020 avati Viljandis Posti pargis Jaak Joala mälestussammas ja kingiti Viljandi linnale. Pildil on skulptor Mati Karmin, toonane Viljandi linnavolikogu esimees Helir-Valdor Seeder ja toonane Viljandi linnavolikogu liige Harri Juhani Aaltonen.  Foto: Elmo Riig

„Häbi jääb küll Viljandisse,” hindas neljapäeva õhtul Viljandi volikogus otsustatud skandaalse Jaak Joala skulptuuri kinkimist Eesti Rahva Muuseumile volikogu liige ja Isamaa erakonna juht Helir-Valdor Seeder.

Istungil, kus poliitikud arutasid linna üldplaneeringut, eelmise aasta majandustulemusi ja said küsimusi esitada ka riigihaldusminister Jaak Aabile, kujunes kõige pikemalt käsitletud teemaks ikka Jaak Joala samba kinkimine Tartus asuvale Eesti Rahva Muuseumile.

Isamaa ja Eesti 200 erakonna liikmed astusid mõttele selgesõnaliselt vastu ning hääletusel toetas neid ka EKRE. Kui Seedri ettepanekul oleks tulnud kinkimise mõte vähemalt kuuks ajaks pausile panna ja juunis asja edasi arutada, siis Eesti 200 esindaja Kaspar Taimsoo käis välja idee kinkimise asemel kuju muuseumile deponeerida. Sel juhul oleks seda võimalik tulevikus soovi korral tagasi saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles