Kaitseväe kolonnid alustasid liikumist

Margus Haav
, reporter
Copy
Maanteel liiguvad kaitseväe kolonnid kiirusega kuni 70 kilomeetrit tunnis ja sõidukite pikivahe on ligi 100 meetrit.
Maanteel liiguvad kaitseväe kolonnid kiirusega kuni 70 kilomeetrit tunnis ja sõidukite pikivahe on ligi 100 meetrit. Foto: Arved Breidaks

Reedel liiguvad Eesti teedel kaitseväe kolonnid. Kaitsevägi kutsub kõiki üles olema tähelepanelik ja liiklema ohutult. Kokku läheb kaitseväe teatel teele üle 100 kolonni, igas kolonnis on kuni 30 sõidukit. Viljandimaal võib suuremat kaitseväe sõidukite hulka kohata Imavere–Viljandi–Karksi-Nuia maanteel. 

Maanteel liiguvad kolonnid kiirusega kuni 70 kilomeetrit tunnis ja sõidukite pikivahe on ligi 100 meetrit. Kõik kolonnid liiguvad ööpäevaringselt ning alustavad sõitu Lõuna-Eestis Tõrvast ja Otepää vaheliselt alalt ning suunduvad Tapale, Võrru, Tartusse, Jõhvi ja Tallinnasse. Suurtematel ristmikel reguleerib liiklust sõjaväepolitsei.

Kolonnid võivad aeglustada sujuvat liiklust, mistõttu loodab kaitsevägi autojuhtide mõistvale suhtumisele. Kaitsevägi tuletab meelde, et järsk pidurdamine raskesõiduki ees võib kaasa tuua liiklusõnnetuse, seega tuleb kollonnide läheduses liigeldes olla tähelepanelik.

16. mail alanud õppusel "Siil" osaleb kokku ligi 15 300 võitlejat kümnest erinevast riigist. "Siilil" on oma roll täita nii maaväel, õhuväel kui mereväel. Kaasatud on kaitseväe, kaitseliidu ja liitlaste üksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles