Rahatarkuse kogumine peab algama juba lasteaias

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Erika Veide jagas Viljandimaa haridusjuhtide koostööpäeval lasteaedade esindajate vahel välja õppematerjali «Vinks-Vonks avastab ja seikleb 1».
Erika Veide jagas Viljandimaa haridusjuhtide koostööpäeval lasteaedade esindajate vahel välja õppematerjali «Vinks-Vonks avastab ja seikleb 1». Foto: Marko Saarm

Arvestades, et Eestis on sada tuhat maksuvõlglasest leibkonda, on haridus- ja noorteameti noorteosakonna pea­spetsialisti Erika Veide sõnul mõistlik alustada rahatarkuse jagamist ja ettevõtlikkuse arendamist juba maast madalast.

Viljandimaa haridusjuhtide koostööpäeval rääkis ta lasteaiajuhtidele, et 2020. aasta detsembris tuli haridusministeeriumi kantslerilt käskkiri küsimusega, miks ei ole alusharidusse liidetud ettevõtluspädevuse ja rahatarkuse teemat – juba 2016. aastal oli ju algatatud programm, mis nägi ette ettevõtlikkuse arendamist kõikides haridusasutustes. See tähendas, et haridus- ja noorteameti spetsialistidel tuli asuda õppima, mida alusharidus täpsemalt tähendab ja kuidas kõnealune teema sinna võimalikult loomulikul moel sisse viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles