Võistlusel kihutas kaks tuunitud kelku

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäevasel isemeisterdatud kelkude võistlusel osales vaid kaks meeskonda, aga pealtvaatajaid oli Huntaugu mäel seevastu ligikaudu 300.

«Lausa uskumatu!» imestas kelgutamist organiseerinud kultuurielu ettevõtte Korraldajad liige Marek Sandermat. «Kui viimane kord võistlus Viljandis aset leidis, oli olukord vastupidine: kohale tuli ligi kümme tuunitud kelku, aga peresid ja pealtvaatajaid oli väga vähe.»

Tema kirjeldust mööda oli võistkonna Füüsikud kelk tehtud kahele pikale suusale. «Oli selline puitraamiga ja saetud jalgadega taburet peal,» rääkis korraldaja.

Teise võistkonna Puhh ja Notsu kelk kujutas endast plastitükki, millele oli joonistatud tammeleht. Sandermat lausus, et võistkond ütles end pärinevat Viiratsist ja seepärast oli kasutanud ka Viiratsi märki.

Perepäev paelus publikut

Väheste tuunitud kelkude tõttu midagi katki ei jäänud ja perepäev leidis ikkagi aset.
«Tegime lastele eraldi kiirusestardid ja pikima liu võistluse. Seal oli küll ligikaudu sada osalist,» ütles Marek Sandermat.

Paljud pealtvaatajad toetasid õnneloosi kaudu tubli summaga Viljandi loomade varjupaika.

«Eelmine kord me õnneloosiga erilist tulu ei saanud, aga seekord kogusime kogu sündmusega annetamiseks ligikaudu 100 eurot,» rääkis Sandermat.

Auhinnad kahele

«Kaks võistkonda said peaaegu kõik auhinnad, mis olid eri kategooriates välja pandud,» lausus Sandermat ja muheles, et järgmistel aastatel on need võistkonnad oma kelkudega kindlasti kohal. Osa auhindu panid korraldajad õnneloosi.

Kui kelkude põhjal igas kategoorias võitjat välja selgitada ei saanud, võeti appi loovus. Rahvuslikkuses võistlemiseks esitas üks võistkond rahvatantsu ja teine rahvalaulu. Lõpuks võitis Sandermati sõnutsi ikkagi sõprus.

Et mõlemas võistkonnas oli poiss ja tüdruk, kingiti kõigile neljale üks pärimusmuusika festivali pass. Naistevõistkonnale auhinnaks pandud ilusalongi kinkekotid said endale mõlema võistkonna neiud ning kaks kinkekotti läksid veel õnneloosi. Auhindu oli välja pannud 34 ettevõtet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles