Päevitajad saavad vastse malelaua taga mõistust teritada

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Malelaud tuli promenaadi äärde.
Malelaud tuli promenaadi äärde. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeva õhtul paigaldati linlastele Viljandi järve randa promenaadi äärde betoonist malelaud. Ettevõtmise taga seisab endine ajakirjanik ja spordientusiast Heino Laiapea, kes soovib, et Viljandisse tuleks pargitäis malelaudu.

Algatuse "Maleta naabriga!" eestvedaja Heino Laiapea algne mõte oli Viljandi mõisa parki rajada viie viljandlase malenurk, aga plaani kiiret elluviimist abilinnapea Kalvi Märtin 2021. aasta aprillis ei pooldanud. Ta leidis, et kõigepealt tuleks tunnetada, kas selline asi uuenenud parki sobiks. Samuti soovitas ta enne ära oodata vabadussõjas langenute mälestussamba püstitamise.

Et Heino Laiapea pidas võimalikuks malelaua paigaldamist ka mujale, otsustas Viljandi linnakunstnik Kristi Kangilaski, et malelaud sobiks Viljandi randa. "Tundus, et sinna võiks tekkida hea rütm lauatenniselaua ja pinkidega. Lauatenniselaud on samasugune raskepärane ja nad loovad seal teatud tasakaalu," rääkis Kangilaski. "Sellist tüüpi malelauda vanalinna ei paneks, aga Heino Laiapea soovis, et see oleks kuskil epitsentris. Oleme mõelnud, et tulevikus võiks olla võimalik Vesiflirdi kohvikust malendeid laenuks võtta," kõneles linnakunstnik.

Ta lisas, et keskpäeval saavad seal mängida päevitamishuvilised ja õhtu poole, kui sinna langeb puude vari, saavad ka päikese vältijad kätt proovida.

Viljandi taristu- ja heakorrateenistuse juht Claid Ježov ütles, et linna tänavusest eelarvest kulus malelauale 1752 eurot ning see telliti osaühingult Kiili Betoon, kes toodab betoonist linnaruumielemente. Mullu linna kaasava eelarve idee osana Jakobsoni kooli juurde paigaldatud pingid on sama ettevõtte valatud. Selle laua jalad on betoonist ja pealmine osa graniidist. Juba varasemast on samasugune malelaud Arkaadia aia juures platsil. Seda, kas malelaudu veel juurde tuleb, ei osanud Claid Ježov öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles