Maakonna laulu- ja tantsupidu tuleb taas üle kolme aasta

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Viimati peeti maakonna laulu- ja tantsupidu 2019. aastal.
Viimati peeti maakonna laulu- ja tantsupidu 2019. aastal. Foto: Viljandimaa Omavalitsuste Liit

Maakonna laulu- ja tantsupidu toob laupäeval Viljandisse 113 kollektiivi kokku üle 2000 esinejaga. Kõik nad asuvad kell 16 Posti tänavalt rongkäigus teele lauluväljakule.

Kõikide Viljandimaa omavalitsuste kollektiivid esitavad peo alguses ja lõpus ühist repertuaari – sealt peo pealkiri "Keskpõrandale kokku". Peo keskpaigas saavad omavalitsused näidata oma tantsukava, mis on põimitud kooriliikide lauludega.

Viljandimaa omavalitsuste liidu esimehe Alar Karu sõnul on möödas keerulised ajad, kui üheskoos tantsimine ja laulmine olid piiratud ning raskendatud. Nüüdseks on see keeruline aeg õnneks ületatud ning kõiki kutsutakse maakonna laulu- ja tantsupeol ühiselt pidutsema ning nautima koosloomist, tantsu ja ühislaulmist. "Püüame peast välja heita koroonaaja mured, kuid samas ärme unustame toetust avaldada Euroopa demokraatia eest vapralt võitlevale Ukraina rahvale."

Peol osalevad ka Viljandi noorte sümfooniaorkester, spetsiaalselt peoks kokku pandud bänd ja klaveril saadab Olav Ehala "Kodulaulu".

Peo lõpetuseks lauldakse publikuga laulu "Üksi pole keegi", solist on Aare Külama ja dirigendipulti astub peo üldjuht Külli Salumäe.

Pidu on võimalik jälgida otseülekandes Sakala veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles