Mõisaküla hooldekodu hakkab tarneraskustest hoolimata lõplikult valmis saama

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Mõisaküla hoolekandekeskuse uus hoone on sisuliselt valmis ning mõne nädala pärast võib sinna ilmselt juba sisse kolida.
Mõisaküla hoolekandekeskuse uus hoone on sisuliselt valmis ning mõne nädala pärast võib sinna ilmselt juba sisse kolida. Foto: Elmo Riig

Mulgi vallas on lõpusirgele jõudnud Mõisaküla hoolekandeasutuse ehitamine. Tarneraskuste tõttu on viibinud hoone sisustamine, aga kõigi eelduste kohaselt peaks hooldekodu elanikud juunis oma uude kodusse sisse kolima.

Mulgi valla tänavuse ühe kõige suurema ja mahukama ehituse lõpp, elanike kolimine ja hooldekodu pidulik avamine on siiski veidi edasi nihkunud: hooldekodu sisustamise lepingu tähtajaks oli märgitud 30. aprill ning 17. mail saatis Mulgi vallavalitsus osaühingule Kumer Saag ka mureliku järelepärimise, et miks ligi kolm nädalat hiljem töö veel üle antud pole. Osaühingu tegevjuhi ja omaniku Raul Kivi sõnutsi on viibimise taga praegu väga tavalised põhjused: tarneraskused ja materjalinappus.

Tõrgetega aga tegeldakse ning esmaspäeval käiski projektijuht Mõisakülas asju üle vaatamas ja olukorraga tutvumas.

Sügis on kauge tulevik

Nagu Raul Kivi ütles, on praegune olukord maailmas tinginud selle, et sisuliselt võib viivitusi tekkida igas etapis, puudus on peaaegu kõigest ning hinnad tõusevad väga kiiresti. "Napib nii toormaterjali kui valmistoodangut," rääkis ta. "Koroonaviiruse ja tööjõu küsimus on olnud pigem teisejärguline, praegu on väga tunda andnud Venemaa piiride päevapealt sulgemine. Tooteid ei saanud enam kätte, näiteks ka plaatmaterjali mitte."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles