Päästjad kustutasid nädalavahetusel laste lõket ja aitasid mehe traktori alt välja

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Päästjad kustutasid põleva masina ning napsutanud mees viidi kainenema. Pilt on illustratiivne.
Päästjad kustutasid põleva masina ning napsutanud mees viidi kainenema. Pilt on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks (Lõuna-Eesti Postimees)

Nädalavahetusel käisid Viljandimaa päästjad Mulgi vallas kustutamas ohtlikku lõket ning aitasid Viljandi vallas traktori alla kinni jäänud meest.

Laupäeval kell 11.37 said päästjad väljakutse Mulgi valda Karksi-Nuia Aasa tänavale, kus lapsed tegid hoovis lõket, mis tugeva tuule tõttu tundus sellest teatajale ohtlikuna. Päästjad kustutasid lõkke kell 12.10 ning kaks lõket teinud last, kelle vanemaid kodus ei olnud, jooksid nende eest minema.

Et vältida tulekahjusid, on päästeameti kinnitusel oluline meeles pidada, et lõkke tegemiseks valitud koht peab olema hoonetest ohutus kauguses, sest sädemed võivad tuulega lennata hoonetele. Lõke tuleb kindlasti piirata kas kivide või pinnasevalliga, seda tuleb valvata ja igaks juhuks hoida läheduses kustutusvahendid, näiteks veeämber või tulekustuti.

Päästeamet rõhutas, et lõketes tohib põletada vaid puhast, immutamata puitu ning pappi ja paberit. Mööblit, immutatud või värvitud puitu, rehve, kaableid, plasti, riideid ja ehitusjäätmeid ei tohi lõkkesse visata, sest nende põletamine tähendab otsest looduse ja inimeste mürgitamist.

Pühapäeval kell 11.47 sai häirekeskus aga teate, et Viljandi vallas Hendrikumõisa külas on mees kartulipõllul traktori alla kinni jäänud. Kohale saabunud päästjad vabastasid mehe traktori alt kella 12 paiku ning andsid ta seejärel üle kiirabile.

Lisaks aitasid päästjad möödunud nädalavahetusel kolmel korral kiirabil transportida raskeid ja raskes seisus patsiente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles