Viljandi vanim kodanik lahkus 102-aastaselt

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Leili Männasoo oma 101. sünnipäeval.
Leili Männasoo oma 101. sünnipäeval. Foto: Elmo Riig

Pühapäeval hommikul lahkus meie seast Viljandi linna vanim elanik, 102-aastane Leili Männasoo. Vanuselt järgmine viljandlanna saab 100-aastaseks tänavu detsembris.

Sakala käis 1919. aasta 12. oktoobril sündinud Männasool tema Paalalinna korteris külas, kui ta sai 101-aastaseks. Siis oli sünnipäevaline kõrgest east hoolimata väga heas füüsilises vormis. Küsimuse peale, kuidas igapäevaelu läheb ja kuidas tervis on, vastas tema tütar Piia Mändmaa, et ema on väga elujõuline. Leili Männasoo liikus iga päev ja käis postkastist lehti toomas. Sugulaste meelest tegi Leili Männasoo veel toonagi oma krapsakuse ja kiire kõnniga paljudele noortele silmad ette.

Oma 100. sünnipäeva pidas Männasoo 2019. aasta sügisel Tähe peosaalis koos suure hulga järeltulijatega. Lapselapselaps Marek Paju valmistas talle kingiks ajalehe Sakala 100 aastat vana väljaande koopia.

100. sünnipäeval sai Leili Männasoo lapselapselt kingiks 100-aastase Sakala.
 
100. sünnipäeval sai Leili Männasoo lapselapselt kingiks 100-aastase Sakala.  Foto: Elmo Riig

Männasool oli kolm last ja veel neli põlve järeltulijaid, kes olid talle üliolulised. Sakalale rääkis ta toona, et just tänu järeltulevatele põlvedele tunneb ta end nooruslikuna. "Minu moto on armastus nooruse vastu ja see hoiab mu hinge noorena. Olen huvitatud kõigist ja kõigest, mis minu ümber toimub. Soovin tänapäeva noortele tasakaalukust ja mitte ülepea tormamist," rääkis Leili Männasoo oma 100. sünnipäeval.

Vanuselt järgmine viljandlanna on sündinud 1922. aasta detsembris. Registri andmetel ühtegi teist samal aastal sündinud Viljandi kodanikku enam elavate seas ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles