GALERII ⟩ Õunaaiast kiriku kõrvale kolinud vanakraamimüüjad ootavad pikisilmi ostjaid

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Aastaid Viljandi turu parkla kõrval õunaaias tegutsenud ja nüüd seal haigla ehitusele jalgu jäänud vanakraamikaupmehed pakkisid täna esimest korda oma kauba lahti baptisti kiriku parklas. Nende sõnul vajavad inimesed uue koha ülesleidmiseks ilmselt aega, aga vanakraamiturgu saab edasi pidada.

"Teist nii head kohta, kui see õunaaed oli, me muidugi ei leia," nentis ohates vanakraamimüüja Kalle Lillemets, kelle valikus leidus aurahasid, vanu rahatähti ja münte, muu hulgas ka hõbemünte. Uue kohaga võib aga tema hinnangul siiski rahule jääda. Esiteks selgus, et vanakraami müüjad tohivad oma autosid kiriku loal ka murule parkida ning teiseks on kohal perspektiivi: bussipeatus on otse kõrval, Uus tänav ja Lastepark on üsna tiheda liiklusega ning bussijaamgi pole kaugel. Inimesed vajavad aga uue kohaga harjumiseks aega ning nõnda võis laupäeva keskpäevaks nentida, et oli olnud keskmisest tunduvalt vaiksem päev. Huvilisi väljapanekute vahel siiski jalutas.

Viljandis elav Kalle Lillemets sõnas, et rikkaks selle tööga ei saa, aga kuna pole vaja kaugelt tulla, siis üht-teist võib teinekord kasumireale ka kirjutada. "Millegi suure sissetulemisest on asi muidugi kaugel, peamiselt on endal asja vastu huvi ja sellepärast sellega tegelengi," ütles ta naeruselt ja lisas, et kõrge kütuse hind teeb praegu Viljandist kaugele sõitmise nii kahjumlikuks, et tulebki kodukandis püsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles