Viljandi palub riigilt Kaare kooli majale seitse aastat armuaega

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Plaanitav haridusliku erivajadustega laste hariduse keskus rajataks Kaare kooli hoonesse.
 
Plaanitav haridusliku erivajadustega laste hariduse keskus rajataks Kaare kooli hoonesse.  Foto: Elmo Riig

Kaare kooli päästmiseks ja 3,1 miljoni euro suuruse toetuse tagasimaksmise vältimiseks võimalusi otsiv Viljandi linnavalitsus saatis riigile palve kaaluda praegu etteantud tähaja pikendamist ning seda lausa seitsme aasta võrra. Et vallad on liitunud erivajadustega laste haridusvõrgu mudeli väljatöötamise projektiga, millel on riigi toetus, on linnavalitsuse hinnangul alust loota soodsat otsust.

Kuue aasta eest küpses Viljandis plaan teha Paalalinna kooli maja riigi rahaga korda ja loobuda vastutasuks 2023. aasta kevadeks Kaare kooli majast ning leida haridusliku erivajadustega laste koolitamiseks muid võimalusi. Analüüs näitas, et õpilaste arv väheneb aastatega linnas tuntavalt ning sellele tuginedes langetatigi otsus linna haridusvõrk korrastada ehk teisisõnu koolimajade ruutmeetrite arvu kahandada. Tulemuseks on kordatehtud Paalalinna kool.

Viljandi õpilaste arv ei ole aga kahanenud, vaid kasvanud ning Kaare koolist ega ka koolimajast linn loobuda ei saa ega tahagi. Kui Kaare kooli hoone on 2023. aastal linna kirjades ning kool jätkab tööd, tuleks praegu kehtiva lepingu kohaselt riigile tagasi maksta 3,1 miljoni euro suurune toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles