Võhma tulekahjus kodu kaotanutele tuleb toetuskontsert

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Selline nägi kortermaja Võhmas Kauba tänav 2 välja pärast suurt tulekahju. Põlenud pööningu tagant paistab pühapäevase kontserdikoha, vabaajakeskuse katus.
Selline nägi kortermaja Võhmas Kauba tänav 2 välja pärast suurt tulekahju. Põlenud pööningu tagant paistab pühapäevase kontserdikoha, vabaajakeskuse katus. Foto: Elmo Riig

Pühapäeval kell 17 algab Võhma vabaajakeskuses toetuskontsert hiljutises põlengus koduta jäänud inimeste heaks.

Üles astuvad valla noored lauljad ja muusikud ning segakoor Leelo. Püünele astub ka ansambel Rosin, millesse kuulub tuntud muusikamees Mati Klamp, kes ise kasvas majas, mis äsja põles, ja kelle vanemad jäid nüüd koduta. Ansamblis Rosin mängivad veel Ivar Lints, Reigo Tõnisson ja Mati Reimann. Lavale jõuab kapell Pilistvere Pillimehed ning helisid seovad kokku ja õhtut juhivad kohaliku teatri Rassijad näitlejad. Kontserdile oodatakse ka tulekahjus kannatada saanud Kauba tänav 2 elanikke, aga nemad pääsevad sisse tasuta. Teistele maksab pilet 10 eurot ja tulu läheb tulekahjus kodu kaotanute heaks.

Võhma vabaajakeskuse juhataja Sirje Fedjuk ütles, et kontserdi mõte tuli Võhma elanikelt ning esinejai leida ei olnud keeruline. "Sellega saame ehk veidi kodu kaotanud inimeste muret leevendada, näidata, et kogukond on valmis neid toetama. See on vähim, mida nende jaoks teha saame," sõnas Sirje Fedjuk. Saali mahub sadakond inimest. "On olnud juba neidki, kes teavad, et ei saa pühapäeval kontserdile tulla, kuid on annetanud selle kontserdi heaks raha."

Pühapäeva õhtu valiti kontserdiks Fedjuki selgitusel seetõttu, et paljud pillimehed teenivad reede ja laupäeva õhtuti pidudel esinemisega leiba ning pühapäeva õhtuks jõuavad nad taas välja puhata. Teiseks tegelevad inimesed kevaditi aiatööga, seega näis varasem õhtutund kõige sobilik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles