Põhja-Sakala vallas peetakse teist laulu- ja tantsupidu ning maakonna memme-taadi suvepidu

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kui eeloleval nädalavahetusel lauldakse ja tantsitakse Põhja-Sakala vallas, siis järgmise nädala lõpus tuleb Viljandis kogu maakonna laulu- ja tantsupidu "Keskpõrandale kokku".
Kui eeloleval nädalavahetusel lauldakse ja tantsitakse Põhja-Sakala vallas, siis järgmise nädala lõpus tuleb Viljandis kogu maakonna laulu- ja tantsupidu "Keskpõrandale kokku". Foto: Elmo Riig

Eeloleval laupäeval, 21. mail on Põhja-Sakala valla laulu- ja tantsupidu. See algab peotule süütamise ja rongkäiguga, järgnevad Viljandimaa memme-taadi pidu ning oma valla laulu- ja tantsupeo kontsert.  

"On suur au, et sel aastal saame korraldada teist valla laulu- ja tantsupidu," lausus abivallavanem Kadri Linder. "Esimest korda oli ühinenud valla laulu- ja tantsupidu 2018. aastal."

Pealkiri "Seltsis segasem" võtab Linderi sõnul väga kenasti kokku seekordse peo üldise kontseptsiooni. Üheskoos pidutsevad kõik alatest lasteaialastest kuni memmede ja taatideni. Osalevad tantsurühmad, pillimehed ja laulukoorid. Piirkonna suurim isetegevuslaste pidu annab Linderi sõnul alguse suvisele esinemishooajale, sest juba järgmisel nädalavahetusel tuleb Viljandis maakonna laulu- ja tantsupidu.  

Kokku osaleb Põhja-Sakala laulu- ja tantsupeol 56 kollektiivi 760 isetegevuslasega. Viljandimaa memme-taadi peole on registreerunud 17 kollektiivi väljastpoolt valda. Oma vallast osaleb pidupäeval 39 kollektiivi 566 inimesega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles