Põhikooli tunginud e-sigaret seab ohtu noorte gümnaasiumikoha

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kui aastate eest oli koolides õpilasi, kes käisid nurga taga suitsetamas, siis nüüd trügivad koolidesse e-sigaretid, mida asjatundmatu silm ei pruugi pinalis pliiatsitest eristadagi.
Kui aastate eest oli koolides õpilasi, kes käisid nurga taga suitsetamas, siis nüüd trügivad koolidesse e-sigaretid, mida asjatundmatu silm ei pruugi pinalis pliiatsitest eristadagi. Foto: Arvo Meeks

Jakobsoni kooli lapsevanemateni jõudis Stuudiumi kaudu nädala eest teade, et kaks üheksanda klassi õpilast olid koolis vahele jäänud e-sigareti tarvitamisega. Nad said selle eest mitterahuldava käitumishinde, mis omakorda võib mõjutada gümnaasiumisse pääsemist.

Et e-sigareti teema pole võõras ja vanemad võiksid sellele, mida alaealiste laste koolikott sisaldab, rohkem tähelepanu pöörata, tähendasid teisedki Viljandi koolijuhid.

"Ega meie kool selles erine ja ikka on niisugust rikkumist olnud," tõdes Paalalinna kooli direktor Aavo Palo. Nagu seadus ütleb, on muude tubakatoodete kõrval e-sigaret alaealistele keelatud, kuid seda leitakse õpilaste käest aeg-ajalt ikkagi.

"See vist on teatud hulga õpilaste seas teema," märkis Aavo Soopa, kes on Kesklinna kooli direktor. Tavalist suitsetamist tema sõnul enam märgata ei ole, eriti kui võrrelda ajaga, mil kool veel gümnaasiumina tegutses. "Siis nad läksid kooli territooriumilt välja seda tegema. Vahepeal oli mokatubakas ka, aga seda ei ole enam meie märganud, kuid e-sigaretiga on meil tegemist olnud," rääkis direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles