Rotund kaob Viljandi rannast vähemalt aastaks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Seda eelmisel sajandil rajatud ehitist enam taastada ei saa ning ehitada tuleb täiesti uus. Vana lammutatakse tänavu ning järgmise aasta linnaeelarvesse arvutatakse uue tarbeks 150 000 eurot.
Seda eelmisel sajandil rajatud ehitist enam taastada ei saa ning ehitada tuleb täiesti uus. Vana lammutatakse tänavu ning järgmise aasta linnaeelarvesse arvutatakse uue tarbeks 150 000 eurot. Foto: Marko Saarm

1999. aasta kesk­suveks pärast poliitikute vaidlusi Viljandi järvele ehitatud rotund kaob keskkonnaameti loa saamise järel sel kevadel ning vähemalt järgmise suveni lainetab sel kohal vesi. Siis loodab linnavõim rotundi 150 000 euroga taastada.

Jää surus tänavu talvel rotundil või bangalol – nimesid on sel ehitisel mitu – alustalad puruks, nii et taastada neid enam ei saa ning tuleb rajada algusest peale uus ehitis. Esialgse plaani järgi võiks see olla ujuval alusel, et jää rajatist uuesti puruks litsuda ei saaks.

Tänavu aga pole selleks tööks aega ega raha ja nii tuleb vana ehitis lammutada, koostada selge plaan uue tegemiseks ning tuleva aasta hakul ehitama hakata. Selline on plaan, kui linnaeelarves suuri vapustusi ei teki või ehitushinnad raketina eest ära ei sõida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles