COVID-19 Viljandi on reovees leiduva viiruse arvestuses Eesti esikolmikus

Margus Haav
, reporter
Copy
Nädala jooksul manustati 1777 vaktsiinidoosi, sealhulgas uusi vaktsineerimisi alustati 410.
Nädala jooksul manustati 1777 vaktsiinidoosi, sealhulgas uusi vaktsineerimisi alustati 410. Foto: Dmitri Kotjuh (Järva Teataja)

Kuigi Viljandimaa on koroonaviirusesse haigestunute hulgalt Eesti maakondade arvestuses alles kaheteistkümnes, on Viljandis SARS-CoV-2 viiruse sisalduse poolest reovees riigi tipus koos Tallinna ja Pärnuga. Rohelisel tasemel on Abja-Paluoja, Suure-Jaani ja Kohtla-Järve.

Esmaspäeva hommikul vajas Eestis haiglaravi 124 COVID-19 patsienti, üle 60-aastaste hulgas oli haigestumine vähenenud.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepa sõnul analüüsiti eelmisel nädalal perearsti saatekirja alusel peamiselt riskirühma kuuluvaid inimesi, 11 968 proovist 1126 osutusid positiivseks. Viljandimaal on viimase seitsme päevaga tuvastatud 23 uut positiivset juhtumit.

"Üle 60-aastaste inimeste haigestumus vähenes umbes 27 protsendi võrra. Kahanemine on osalt seotud üldise haigestumise vähenemisega ja testimisstrateegia muutmisega," selgitas Sepp ja lisas, et nakatamiskordaja R langes 0,75 peale. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase keskmine.

Viimase seitsme päeva keskmine COVID-19 tõttu hospitaliseeritute arv langes 6,7 pealt 3,3 peale. Esmaspäeva hommikul oli haiglas 124 inimest, neist 37 olid hospitaliseeritud sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Nädala jooksul lisandus viis surmajuhtumit vanuses 65–90, kõik olid vaktsineeritud ja raskete kaasuvate haigustega. Haiglaravil olijate arv peaks sel nädalal kahanema 100-ni.

Nädala jooksul manustati 1777 vaktsiinidoosi, sealhulgas uusi vaktsineerimisi alustati 410. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 456 419 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,6 protsenti. 

Terviseamet lõpetas maist igapäevase COVID-19 statistika avaldamise. Terviseameti kodulehel asuv koroonakaart uueneb kord nädalas teisipäeviti ning samal ajal värskendatakse avaandmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles