Festival toob kitarrivirtuoosi taas Viljandisse

Margus Haav
, reporter
Copy
Jon Gomm suudab ühe kitarriga kõlada nagu terve ansambel.
Jon Gomm suudab ühe kitarriga kõlada nagu terve ansambel. Foto: Tom Martin

Viljandi kitarrifestivalil astub 21. oktoobril üles Ühendkuningriikidest pärit laulja, laulukirjutaja ja sooloartist Jon Gomm. Kitarrifestivalil on artist esinenud ka aastal 2014. Festivali peaesinejana on välja kuulutatud USA mandolinist, laulja ja laulukirjutaja Chris Thile, ülejäänud esinejad tehakse teatavaks lähiajal. 

Festivali korraldajate teatel loob Jon Gomm oma mängustiiliga vaid ühe kitarriga võimsa mitmekihilise heli, mis on täidetud bassi, trummide ja orkestriliku sügavusega. Tema lood on sageli sügavalt emotsionaalsed, olgu need siis koos tema pehme, kuid mõjuva häälega või ilma.  

Gommi läbimurre saabus 2012. aastal, kui ta andis välja oma esimese singli ja video "Passionflower". Video muutus kiirelt viraalseks, kogudes ligi 20 miljonit vaatamist. Jon Gomm on välja andnud neli stuudioalbumit. 2020. aastal valiti ta MusicRadari, Total Guitari ja Guitar Worldi veebiküsitlusel maailma parimaks akustiliseks kitarristiks.  

Improvisatioonilisele ning stiiliülesele kitarrimängule keskenduv Viljandi kitarrifestival kestab 19.–23. oktoobrini. Sel aastal tähistab festival oma 15. sünnipäeva ning lisaks Jon Gommile esineb sel korraldajate kinnitusel veel mitu maailmakuulsat muusikut ning ka kodumaiseid armastatud kitarriste. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles