Päästjad kustutasid süttinud autot ja aitasid vanadaami

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandis Kaalu tänaval süttis reede õhtul auto.
Viljandis Kaalu tänaval süttis reede õhtul auto. Foto: Lugeja foto

Nädalavahetusel said Viljandi päästjad kustutada põlema läinud autot ja aidata abitusse olukorda sattunud eakat naist.

Reedel kell 19.08 teatati häirekeskusele põlevast sõidukist Viljandis Kaalu tänaval. Päästjate saabudes põles elumaja ette pargitud sõiduk lahtise leegiga. Päästemeeskond summutas need kiiresti ning kella 19.19-ks oli tulekahju kustutatud.

Õnnetuse esialgseks tekkepõhjuseks võib lõuna päästekeskuse hinnangul pidada sõiduki tehnilist riket.

Pühapäeval kell 20.08 helistas häirekeskusesse inimene, kes teatas, et tema Viljandis Kirsi tänaval elav eakas ema on oma korteris kukkunud ega saa enam püsti. Päästjatel õnnestus korterisse siseneda keldriakna kaudu ning seejärel tuli lahti kangutada ka siseuks.

Toast leitud abivajaja anti kiirabitöötajate hoole alla.

Päästekeskuse kinnitusel käivad päästjad sageli väljakutsetel, kus vanemad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud ega suuda enam ise püsti tõusta ja liikuda. Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab.

Eaka ja liikumisraskustega inimese kodu on kasulik muuta selliseks, et kui kukkumisi ka juhtub, poleks need raskete tagajärgedega. Selleks saab abi ja nõu küsida linna sotsiaalosakonna töötajatelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles