Kolmandat aastat miinuses Ugala teenis üle poole miljoni kahjumit

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Pandeemia-aastal jäi Ugalal saamata pool loodetud piletitulust, sest etendused jäid pidevalt ära või tuli teatrisse oluliselt vähem publikut kui loodeti.
Pandeemia-aastal jäi Ugalal saamata pool loodetud piletitulust, sest etendused jäid pidevalt ära või tuli teatrisse oluliselt vähem publikut kui loodeti. Foto: Elmo Riig

Ugala lõpetas eelmise aasta enam kui poole miljoni euro suuruse kahjumiga. Majandusaasta aruande järgi on see tingitud koroonapandeemiast, mille tõttu tuli etendusi ära jätta, uuslavastuste väljatoomist edasi lükata ning kõige selle pärast kadus ka suur osa publikust. Kolme viimase aastaga on kahjumit kokku saadud ligi 1,3 miljonit eurot, kuid rahalistes raskustes teater ei ole.

Kõik viimase kolme majandusaasta tulemused näitavad Ugalale üsna suuri miinusnumbreid. Kui mullune kahjum oli 564 595 eurot, siis 2020. aastal oli see üle 220 000 euro ning 2019. aastal 562 899 eurot. Viljandi teatri viimane suur kasumiaasta oli 2017. aastal, kui ametlik kasum oli lausa 4,4 miljonit eurot. Tegemist oli aga nii-öelda raamatupidamisliku moonutusega, sest sel aastal võeti arvele teatrimaja remondiks saadud miljonid eurod. Tegelik kasum oli toona veidi alla 90 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles