Hädad kaasava eelarvega sunnivad otsustajaid pidevalt uusi lahendusi otsima

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Seni viimaseks Põhja-Sakala valla kaasava eelarve võiduideeks oli Kondase silla rajamine. Selle ehituseks andsid oma panuse ka annetajad, sest 40 000 eurot ei piisanud kuidagi.
Seni viimaseks Põhja-Sakala valla kaasava eelarve võiduideeks oli Kondase silla rajamine. Selle ehituseks andsid oma panuse ka annetajad, sest 40 000 eurot ei piisanud kuidagi. Foto: Marko Saarm

Viljandi raekojas nuputati pärast kaasava eelarve hääletuse lõppemist, mida üldse annaks 30 000 euroga Uueveski basseinide juures teha, Viljandi vald on hädas oma summa eest Pärile mänguväljaku rajaja leidmisega ning Põhja-Sakalas tahavad poliitikud korda, mis viiks vähemalt natuke raha ka Suure-Jaanist või Võhmast välja.

Ükski omavalitsus ei kavatse juba kasutusele võetud kaasavat eelarvet lõpetada, kuid eri valdade ja linnade poliitikud nendivad, et vaja oleks paremat lahendust. Paraku pole keegi suutnud välja nuputada niisugust ideed, mis igasse olukorda justkui valatult sobiks.

Viljandi vallas takerdus tänavuse kaasava eelarve töö elluviimine liiga kallite ehitushindade taha. Õigemini neljast pakkujast kahe hinnasoov mahtus küll kenasti 35 000 euro suuruse eelarve sisse, aga kui pakkumisi lähemalt uurima hakati, selgus et puudu on nõutud ronimisseinad ja -võrgud. Mõni odavam detail oli mänguväljakule nii-öelda mahu tekitamiseks pandud pakkumisse mitu korda ja seega tuli need tagasi lükata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles