USA ajutine asjur: NATO muutub ainult tugevamaks

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Ameerika Ühendriikide ajutine asjur Brian Roraff nentis, et Venemaa kallaletung Ukrainale mõjutab suurt osa maailmast ning haavab mitmel pool nii energia- kui toiduga varustatust.
Ameerika Ühendriikide ajutine asjur Brian Roraff nentis, et Venemaa kallaletung Ukrainale mõjutab suurt osa maailmast ning haavab mitmel pool nii energia- kui toiduga varustatust. Foto: Marko Saarm

Teisipäeval saabusid Viljandisse USA sõdurid. Tõsi küll, mitte selleks, et tugevdada NATO idatiiba, vaid et anda kontsert Eesti ja Ameerika Ühendriikide diplomaatiliste suhete 100. aastapäeva auks. Koos kooriga Viljandit külastanud USA saatkonna juht, ajutine asjur Brian Roraff hoiatab Sakalale antud intervjuus, et ei maksa teha illusioone, nagu oleks Euroopa julgeolekuarhitektuur samasugune kui paar aastat tagasi, ning kinnitab samas, et NATO muutub praegusest kriisist ainult tugevamaks.

Brian Roraff, Ameerika Euroopa ja Aafrika vägede ühendatud koori ja ansambli kontsert tähistab Eesti ja USA diplomaatiliste suhete 100. aastapäeva. Kas need suhted on praegu kõrgpunktis?

Me sõlmisime diplomaatilised sidemed 1922. aastal. Huvitaval kombel asub meie saatkond samas majas, kus see oli ka aastatel 1930–1940. Loomulikult ei tunnustanud me Eesti ja teiste Balti riikide okupeerimist ning seepärast olen alati uhkusega öelnud, et nii kui Eesti iseseisvuse tagasi sai, läksime tagasi samasse saatkonda, kus olime olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles