Kotijooksu teinud noormees jättis oma telefoni ohvrile

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Politseibuss. Pilt on illustratiivne.
Politseibuss. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Neljapäeval kella 16 paiku sai politsei teate, et Viljandis Kevade tänaval rebis üks mees naiselt koti, püüdes seda varastada.

Politsei pressiteate kohaselt sai vahejuhtum alguse, kui naine kõndis kesklinnast äärelinna kodu poole.

"Ühel hetkel tajus ta, et üks noormees on tal juba mõnda aega kannul käinud," ütles Viljandi politseijaoskonna juht Margus Sass. "Peagi tuiskas noormees naisest mööda ning rebis talt käekoti. Õnneks naine viga ei saanud."

Põgenemise käigus noormees komistas ning tema taskust kukkus välja mobiiltelefon. Kotivarguse ohvriks langenud naine sai telefoni enda kätte ning hüüdis vargale veel järelegi, et tolle telefon kukkus maha ja ta helistab nüüd politseisse. Sellegipoolest põgenes varas edasi. Juhtunut märkasid autoga sõitvad mees ja naine. Nad püüdsid sõidukiga vargale vapralt järgneda ja tema teed blokeerida, kuid ühel hetkel kadus noormees neil silmist.

"Naise käekott leiti ühe eramu juurest heki alt. Olgugi et meest sündmuskohal tabada ei õnnestunud, jättis ta maha mobiiltelefoni, mille toel ei osutunud tema isiku tuvastamine politseile kuigi keeruliseks," rääkis Margus Sass.

Selgus, et tegu oli 20-aastase Valgast pärit noormehega, kel on varemgi korrakaitsjatega varavastaste süütegude tõttu kokkupuuteid olnud. Küll polnud ta aga kunagi varem kelleltki niimoodi möödudes käekotti jõuga ära rebinud. Kuigi eluraskustes noormees on kindla elukohata, õnnestus politseil tema asukoht kindlaks teha ning ta täna, reedel kinni pidada. Oma selgitusel oli mees kuriteo toime pannud selleks, et saada raha, mille eest süüa osta.

Politseijuht märkis, et nii Viljandis kui mujal Lõuna-Eestis pole väga pikka aega ette tulnud selliseid kuritegusid, mida politsei kotijooksuks nimetab. "Seegi juhtum oli erandlik, veel enam päise päeva ajal ja Viljandis, mis on üks turvalisemaid maakondi kogu Eestis," lausus Sass. "Pole mõtet katsetada, sest kuritegu ei jää karistamata. Kel on toimetulekuraskusi ja tarvis leiba lauale, saab abi ilma kuritegelikul teel käimata."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles