VILJANDI Leppetrahvi küsimuses ei anna järele ei projekteerija ega linnavalitsus

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Uueveski tänavaid läbiva kergliiklustee projekt tükkis oma kooskõlastustega linnavalitsuse hinnangul hilines, projekteerija arvates on leppetrahv aga alusetu.
Uueveski tänavaid läbiva kergliiklustee projekt tükkis oma kooskõlastustega linnavalitsuse hinnangul hilines, projekteerija arvates on leppetrahv aga alusetu. Foto: Elmo Riig

Osaühing Landverk, kellelt Viljandi linnavalitsus Uueveski kergliiklustee projektiga hilinemise eest 8500 eurot leppetrahvi nõuab, keeldub seda maksmast, linnavalitsus omakorda trahvi sissenõudmisest ei tagane.

Landverk tõi leppetrahvi vaidlustamise põhjuseks asjaolud, et peaaegu kõik vajalik sai õigeks ajaks üle antud, linnavalitsus ei ole teatud viibimiste tõttu mingit rahalist kahju kannatanud ning vajalike kooskõlastuste saamiseks on viibimisi põhjustanud nende arvates hoopiski linnavalitsus ise.

2. veebruaril sõlmis Viljandi linnavalitsus osaühinguga Landverk lepingu, et saada kiiresti valmis mitut Uueveski tänavat läbiva kergliiklustee projekt. Lepingu esialgne tähtaeg oli 25. märts, ent sellele palus Landverk pikendust, tuues põhjuseks töötajate haigestumise ning talvel valitsenud rasked lumeolud, mis raskendasid projekteerimist.

Linnavalitsus nõustuski pikendust andma. Kahest osast koosneva kergliiklustee projekti esimene osa, umbes 40 protsenti töö mahust, sai õigel ajal lõpetatud, ehitusregistrisse üles laaditud ning 18. aprillil väljastati ka ehitusluba. Tööde teine osa, mis puudutas Uueveski, Põltsamaa ja Oja teed, valmis samuti 13. aprillil ning sai samuti ehitusregistrisse üles laaditud, ent see pole veel ehitusluba saanud, sest pole kooskõlastusi.

Nende puudumise tõigi linnavalitsus põhjenduseks, miks ta osaühingult 8500 euro suurust leppetrahvi nõuab, aga Landvergi hinnangul teeb linnavalitsus talle trahvi iseenda tegemata töö eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles