Nädalaga lisandus kaheksa koroonasurma

Sakala
Copy
Viimastel nädalatel on koroonaviirusesse nakatumine Viljandimaal jõudsalt vähenenud.
Viimastel nädalatel on koroonaviirusesse nakatumine Viljandimaal jõudsalt vähenenud. Foto: Sander Ilvest

Viljandimaal on viimase seitsme päevaga leitud 34 koroonasse nakatunut. Viimasel kolmel päeval pole tuvastatud ühtegi nakatunut.

Esmaspäeva hommikul vajas haiglaravi 161 COVID-19 patsienti.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepa sõnul analüüsiti eelmisel nädalal perearsti saatekirja alusel enamasti riskirühma kuuluvaid inimesi, 14 136 proovist 1490 osutus positiivseks.

"Üle 60-aastaste hulgas püsib haigestumine stabiilsel tasemel, suurim haigestumise kasv oli üle 80-aastaste hulgas, 41 protsenti," selgitas Sepp ja lisas, et nakatamiskordaja R püsib 0,82 piires. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase keskmine.

Viimase seitsme päeva hospitaliseeritute näitaja ei ole nädala jooksul oluliselt muutunud. Esmaspäeva hommikul oli haiglas 161 inimest. 56 juhul vajasid patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Nädala jooksul lisandus kaheksa surmajuhtumit, lahkunutest kuus olid vaktsineerimata. Haiglaravi peaks sel nädalal kahanema 140 patsiendini.

Nädala jooksul manustati 1865 vaktsiinidoosi, sealhulgas uusi vaktsineerimisi alustati 382. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 453 385 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,6 protsenti.

SARS-CoV-2 viiruse sisaldus reovees püsib endiselt valdavalt mõõdukal kollasel tasemel. Kõrgeim tase oli Kärdlas, kus tulemus oli punase piiril. Endiselt on kõrge viiruse tase Jõhvi-Ahtme, Pärnu ning Viimsi-Muuga piirkonnas. Rohelisel tasemel olid Lihula ja Türi.

Terviseamet lõpetas maist igapäevase COVID-19 statistika avaldamise. Koroonakaart uueneb ameti kodulehel teisipäeviti ning samal ajal värskendatakse ka avaandmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles