Saatkond tähistab USA-Eesti suhete 100. aastapäeva kontserdiga

Sakala
Copy
Ameerika Ühendriikide armee Euroopa ja Aafrika vägede ansambel ja sõdurite koor astub igal aastal üles paarsada korda.
Ameerika Ühendriikide armee Euroopa ja Aafrika vägede ansambel ja sõdurite koor astub igal aastal üles paarsada korda. Foto: USA saatkond Eestis

Täna kell 18 astub Viljandi pärimusmuusika aidas üles USA armee Euroopa ja Aafrika orkester ja koor, et tähistada sajandi möödumist Eesti ja USA diplomaatiliste suhete algusest. Kontsert on tasuta.

Ameerika Ühendriikide armee Euroopa ja Aafrika vägede ansambel ja sõdurite koor kolonelleitnant Randall Barteli juhatusel paikneb tavaliselt Saksamaal Sembachis. USA saatkonna saadetud teates oli kirjas, et kollektiiv on praegu USA sõjaväe peamine muusikasaadik Euroopas ja Aafrikas, astudes üles igal aastal enam kui kahesajal korral Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas. Viimati esines trupp Eestis mullu juulis.

"USA armee Euroopa ja Aafrika vägede sõdurite koor kehastab USA-Eesti suhete kahte kõige olulisemat aspekti: meie julgeolekupartnerlust ja meie sügavaid kultuurisidemeid," ütles USA saatkonna ajutine asjur Brian Roraff. "Meil on hea meel tervitada muusikatruppi taas Eestis, kus nad aitavad meil tähistada USA-Eesti suhete 100. aastapäeva koos meie sõpradega Valgas, Viljandis ja Tallinnas."

Brian Roraff kohtub täna Viljandis omavalitsusjuhtide ja üliõpilastega ning käib külas Viljandi linnaraamatukogu Ameerika nurgas.

Kell 18 annab USA vägede orkester ja koor Viljandi pärimusmuusika aidas tasuta kontserdi.

Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi ütles, et raamatukogu korraldas tähtpäeva puhul esseevõistluse, millest võttis osa neli inimest. Võistluse võitis Kaily-Ann Kiuru Viljandi täiskasvanute gümnaasiumist.

Aastapäeva tähistamiseks andsid ameeriklased kontserdi ka Valgas ning homme on tegevus Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles