Kohus arutab riigikogulase korteriostu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Jaan Kundla
Riigikogu liige Jaan Kundla Foto: Elmo Riig

Teisipäeval toimub Paides kohtuistung, kus hakatakse arutama, kas riigikogu liige Jaan Kundla tüssas paidelast Kalle Krooni, kui ostis viimaselt Paides Karja tänaval asuva korteri.


2006. aasta sügisel 200 000 krooniga Kalle Kroonilt ostetud neljatoaline korter on soodsast hinnast hoolimata Kundlale ka varem palju sekeldusi ja halba kuulsust toonud.

Mis teisipäeval kohtus täpsemalt arutlusele tuleb, pole kohus nõustunud siiani avaldama. Kroon selgitas "Järva Teatajale", et tegemist on vana probleemiga, millest on varem ajakirjanduseski juttu olnud.

2007. aasta kevadel Viljandi- ja Järvamaa valimisringkonnast parlamenti pääsenud Kundlat süüdistab Kroon selles, et viimane tegi 2006. aastal politseile avalduse, justkui Kroon oleks üritanud teda lüüa. Süüdistuse nõustus Kundla tagasi võtma üksnes juhul, kui Kroon oma neljatoalise korteri 200 000 krooniga talle müüb.

Kroon nõustus sellega, kuid tahab nüüd tagantjärgi saada korteri eest õiget turuhinda. Krooni väitel on Kundlal isegi sellest napist summast 40 000 krooni tasumata.

Jaan Kundla kinnitas, et teisipäeval on ta kohtumajas kohal. Riigikoguliikme saadikupuutumatusest pole Kundla selgitusel tsiviilasja puhul abi ja seal on ta nagu iga teine Eesti kodanik.

Kundla on kindel, et korteri ostis ta Krooni käest seaduslikult ja mingit süüd ta endal ei näe.
Pikemalt kirjutab juhtunust homne Järva Teataja

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles