Pühapäeval on Võhmas lillelaat

Egon Valdaru
, reporter
Copy
See ülesvõte pärineb eelmisest Võhma lillepäevast. Fotol on laada korraldaja Riina Pakane.
See ülesvõte pärineb eelmisest Võhma lillepäevast. Fotol on laada korraldaja Riina Pakane. Foto: Elmo Riig

Pärast kaht koroonakevadet tuleb sel pühapäeval taas traditsiooniline Võhma lillepäev ja taimelaat ning vabaajakeskuse juurest müügilettidelt saab osta istikuid ja muid aiasaadusi.

Üks laada korraldajaid, Võhma aiandusseltsi Kanarbik juhatuse liige Riina Pakane nentis, et koroona-aastad on müüjate arvu mõnevõrra vähendanud ja sedapuhku, 11. laadal on väljas umbes 20 letti. "Nii mõnigi lillemüüja on vahepeal harjunud oma kaupa kodust müüma ja osa on hakanud taimi rohkem interneti vahendusel turustama," kõneles ta.

Vabaajakeskuses on nagu varasematelgi aastatel aiandusseltsi liikmete kokkupandud näitus "Kevad aias", millele toodud istikud lähevad päeva lõpus oksjonile. Lisaks on linnupesakastide väljapanek. Neid on tehtud kodudes ja koolis ning neid saab algul õues vaadata ja hiljem lähevad needki oksjonile. Oksjonist laekuv raha läheb meisterdajatele.

Lapsed võivad kohapeal dekoratiivkõrvitsa- ja lilleseemneid mulda panna – igaüks saab väikse poti mullaga. Pott antakse lastele koju kaasa ja sügisel saab nende kasvatatud saadustest loodetavasti omakorda näituse teha.

Lisaks on kavas väike kontsert. Üles astuvad Pilistvere pillimehed ja rahvatantsurühm ning Mait Reimann teeb muusikat.

Laat kestab kella 9–16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles