Kalamehi oodatakse Võrtsjärvele võistlema

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna-Eesti kalastajate klubi kutsub kalamehi eelseisval pühapäeval Võrtsjärvele limnoloogiakeskuse juurde võistlema.


Üritus algab kell 11, registreerimine aga poolteist tundi varem. Püük kestab kella kolmeni, siis kalad kaalutakse ning paremad õngitsejad saavad autasu. Hiljem võivad huvilised vaadata järvemuuseumi ja kuulata kalateadlast Ain Järvaltit, kes kõneleb kalavarudest ning kummutab kalameeste hulgas levinud müüte.

«Otsisime uusi kohti ning selgus, et Võrtsjärvel ei olegi juba aastaid kalapüügivõistlusi olnud,» selgitas kohavalikut mittetulundusühingu juhataja Lea Saar. Samuti sai otsustavaks limnoloogiakeskuse sõbralik koostööpakkumine.

Saare sõnul on jääolud järvel head. Kalda lähedal on küll üks lahvandus, ent sellest pääseb mööda. Püügialal jääb jää alla kaks ja pool kuni kolm meetrit vett.

Kontrollpüügil on saadud kiiska, särge ja ahvenat ning saagid on korralikud. Püüda tohib vaid kirptirguga, eluskala ega kalatükk ei ole lubatud. «Kasutada võib traditsioonilisi kalasöötasid,» lisas Saar.

Võistelda saab üksi ja võistkondlikult. Neljaste võistkondade iga liikme tulemused lähevad ka individuaalselt arvesse.

Täpsemat teavet saab klubi kodulehelt www.kalastusinfo.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles