Noored arutavad veebi teel õppimise ja ärevusega seotud muresid

Sakala
Copy
Konverentsil kõneldakse muu hulgas sellest, kuidas juhtida oma mõtteid raskel perioodil.
Konverentsil kõneldakse muu hulgas sellest, kuidas juhtida oma mõtteid raskel perioodil. Foto: Madis Veltman

Viljandi avatud noortetoa noored korraldavad homme veebikonverentsi, mis keskendub õppimise ja ärevuse teemadele. Teine samasugune arutelu tuleb 12. mail.

Konverentsi "Vaimse tervise viidad" esimeses osas 5. mail tuleb juttu sellest, kuidas on ärevus seotud mõtetega, millised on selle tunnused ja millest see võib tekkida ning kuidas märgata ärevuse märke ja sellega juba varakult tegelda. Samuti räägitakse, mis on ratsionaalne ja mis irratsionaalne mõtlemine ja kuidas juhtida oma mõtteid raskel õppimisperioodil ning sellest, kuidas hoiduda end kritiseerimast, kui ebaõnnestud. Konverentsil esineb koolitajana psühholoog Urve Uusberg ja külalisesinejana muusikaprodutsent Rozell.

12. mail keskendutakse ärevusele ja ärevushäirele, mõtete ja emotsioonide juhtimisele ning lõõgastumise harjutustele ja viisidele. Sündmusel astub koolitajana üles psühholoog Ülli Kukumägi ja külalisesinejana juutuuber Roosabanaanike ehk Arija.

Iga-aastasel konverentsil käsitletavad teemad valitakse noorte käest kogutud mõtetest.

"Terviseviitade" meeskonnaliikme Berit Sarapi sõnul soovitakse tähelepanu pöörata noorte vaimse tervise olukorrale, selle parandamisele ning eelkõige sellele, kuidas iseennast aidata, kui tunned, et midagi on vaimse tervisega kehvasti, ning sellele, kuidas teisi aidata ja neile toeks olla.

Viljandi avatud noortetoa projektjuhi Rita Pomberi sõnul on konverentsid vajalikud nii korraldajatele kui kuulajatele. "Oleme tuntud juba üle Eesti paljudes noortekeskustes ning meie konverentse kuulavad ja vaatavad sajad noored," lausus Pomber. ""Terviseviitade" meeskonna tegemistega alustamise vajalikkus tuli esile just minu igapäevatööst. Minu ümber tekkisid noored, kes soovisid sel teemal kaasa rääkida ja midagi ära teha. Nii sai ka minu eesmärgiks anda noortele läbi konverentside korraldamise ellu kaasa võimalikult palju mitteformaalseid oskusi ja teadmisi."

Projektijuht lisas, et tulevikus on "Terviseviitade" meeskonnal lisaks konverentsile plaanis võimaluse korral teha ka vaimse tervise töötubasid.

Veebikonverentse korraldab Viljandi avatud noortetoa aktiivrühma liikmetest ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengitest koosnev meeskond.

5. mail kestab konverents kella 13.15–15, 12. mail kella 10.30–12.15. Otseülekande lingi ja lisainfot konverentside kohta leiab Facebooki sündmuste alt.

5. mai konverentsiga saab liituda siin.

12. mai konverentsi näeb samal päeval siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles