Teeme ära! ⟩ Sürgavere kevadisel koristuspäeval lasid kätel käia ka sõjapõgenikud

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Sürgavere bussiootekoda sai kohalike noorte pealehakkamisel värske värvikihi.
Sürgavere bussiootekoda sai kohalike noorte pealehakkamisel värske värvikihi. Foto: Elmo Riig

Viljandimaal on hulk talguid juba peetud, mitu kavas sel nädalavahetusel ning usinat askeldamist jagub järgmisessegi nädalasse. Sürgavere külarahva kevadisel koristuspäeval lõid kaasa Ukrainast tulnud külalised.

Külavanem Eve Soopa sõnutsi on selliseid kevadisi heakorratöid Sürgaveres organiseeritud juba aastaid ning kas "Teeme ära!" või mitte, see polegi tähtis, sest külarahvas tahab, et kodukant korras oleks. Talgute traditsioon ulatub külaseltsi loomise aegadesse ning usinalt koristatud on seega juba enam kui viisteist aastat.

Kõigepealt nägi päevaplaan ette, et riisutakse kokku lume alt välja sulanud lehed ning toimetatakse need siis kompostiks hauduma. Esimese tunni ajaga jõuti korda teha kaupluse ja kultuurimaja ümbrus.

Prügi ja prügistajate muret Sürgaveres külavanema hinnangul ei olegi, sest rahvas oskab oma kodu hoida. "Muidugi pudeneb ehk lapsel vahel kommipaber või krõpsupakk peost või lennutab tuul prügikastist rämpsu laiali, aga üldpilt on meil hea. Kui nii palju külaelanikke tuleb koristama, siis ilmselgelt nad hoolivad sellest kohast, kus nad elavad."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles