Marko Suurmägi: kust algab võim ja kus lõpeb opositsioon? Põhja-Sakala poliitika läks põhjalikult segamini (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kui 7. aprillil kogunes Põhja-Sakala volikogu, et valida uut vallavanemat, läks Kogukonna Häälest paar häält vastaspoolele. Kui siis oli sellest tulemusest keeruline mingeid järeldusi teha, siis selle nädala istung näitas, et suurim volikogu esindus on pooleks.
Kui 7. aprillil kogunes Põhja-Sakala volikogu, et valida uut vallavanemat, läks Kogukonna Häälest paar häält vastaspoolele. Kui siis oli sellest tulemusest keeruline mingeid järeldusi teha, siis selle nädala istung näitas, et suurim volikogu esindus on pooleks. Foto: Marko Saarm

Kui üle saali olid vaidlused peetud, pani Põhja-Sakala volikogu esimees Priit Toobal kultuurikeskuse põhikirja kinnitamise hääletusele. Sellele oli eelnenud üsna pikk vaidlus, kus opositsiooni ehk Kogukonna Hääle poolt võtsid sõna seni nende liidriks peetud Aino Viinapuu ning Enno Rohelpuu, Eve Soopa ja Sergei Vassiljev. Koalitsiooni poolt kõnelejaid oli rohkem, aga ligi pool kaheksaliikmelisest Kogukonna Häälest istus vaikides.

Laual oli 403 allkirja, mida opositsioon võis sisuliselt pidada endale antud toetusavalduseks, ning oli oodata hääletust, millel võimuliit oleks pidanud saama ühe- või kahehäälse võidu (hääletajaid oli 21 asemel 20), kuid äkki kerkisid ka Kogukonna Hääle vaikijate käed. Tulemus 14:6 oli kindlasti võimuliidu triumf.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles