Viljandi sai Männimäele uue trikipargi rajamiseks toetust

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Selline peaks tulema Männimäe uus trikipark.
Selline peaks tulema Männimäe uus trikipark. Foto: Viljandi Linn

Nagu Viljandi linnavalitsus teada andis, kinnitas Riigi Tugiteenuste Keskus esmaspäeval maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest raha saavate projektide nimekirja ning Viljandi sai Männimäele trikipargi rajamise projekti tarbeks 119 140 eurot.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on linnal selle otsuse üle hea meel, sest Männimäe trikipark vajab hädasti uuendamist.

"Viljandis on arvestatav ekstreemsporti harrastav kogukond ning Männimäel on palju noori, kes skatepark’i kasutavad," nentis ta. "Praegune park on amortiseerunud ning vajab värskendust, et Jakobsoni kooli lapsed, Männimäe kogukond ja ka kõik teised huvilised saaksid tänapäevastes tingimustes liikumisharrastusega tegeleda. Samuti usume, et paremate tingimuste loomisega tekitame veelgi rohkemates noortes huvi ekstreemspordi vastu ning anname neile veel ühe võimaluse veeta vaba aega kehaliselt aktiivne olles."

Projekti lõplik maksumus selgub linnapea sõnul hanke käigus. "Linna enda panus on minu hinnangul suurusjärgus 70 000 – 100 000 eurot," lisas ta.

Jakobsoni kooli kõrvale 2003. aastal rajatud trikipargi asemele on plaanis rajada betoonist atraktsioonidega park, kus saab sõita rula, BMX-i ratta, rulluiskude ja tõukerattaga, teha trikke, treenida ning korraldada vaatemängulisi võistlusi. 720 ruutmeetri suurune park on plaanis jagada algajate ja edasijõudnute sektoriks. Atraktsioonide vahele tehakse asfaltkattega kõnnitee. Samuti kuuluvad projekti hulka pargi Riia maantee poolsesse äärde kõrghaljastuse rajamine ning platsi läbiva tee äärde põõsaste istutamine.

Kuue kuu jooksul esitab linnavalitsus põhitaotluse. Ehitaja leidmiseks kuulutatakse hange välja sügisel ning parki asutakse ehitama järgmise aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles