Rudo Puks naaseb kodumaale, kui sõda peaks siia jõudma

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Rudo Puksi võis esmaspäeval kohata Sakala toimetuse lähedal, sest ta võttis ühtlasi vastu ajakirjanike sõbra tiitli.
Rudo Puksi võis esmaspäeval kohata Sakala toimetuse lähedal, sest ta võttis ühtlasi vastu ajakirjanike sõbra tiitli. Foto: Marko Saarm

Varem Tuhalaane Kopra talu peremehena tuntust kogunud Rudo Puks on seitse aastat elanud Ukrainas ja püsib Kiievi-lähedases külas hoolimata sellest, et selle külje all peeti nädalaid raskeid lahinguid. Nädal tagasi tuli ta Eestisse, et siit Ukrainasse viia satelliitinternetisüsteem Starlink, raadiosaatjad, jahimeestelt saadud konservid ja hulk meditsiinitarvikuid.

Sakala kohtus Rudo Puksiga esmaspäeval Viljandis ja ­Kopra talus. Oma külast Kiievi lähedalt oli tal Poola piirini sõita 500 kilomeetrit ning see ei olnud tema ütlemist mööda kõige kiirem kulgemine, sest asulate juures olid kontrollpunktid, kus automaatidega relvastatud kohalikud mehed dokumente vaatasid. Lisaks õnnestus tal pärast Poola piiri ületamist saada trahvi kiiruseületamise eest.

«Ukrainas tuleb ju kiiresti sõita ja nii läks Poolas ka paarkümmend kilomeetrit lubatust suuremaks see tunnikiirus,» sõnas Puks muigamisi. Trahv tuli õnneks üsna mõõdukas: 30 zlotti ehk alla 7 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles