Hooaja esimene õnnetus elektritõukerattaga lõppes haiglas

Margus Haav
, reporter
Copy
Silver Simuste
 
Silver Simuste  Foto: Marko Saarm

Kolmapäeva õhtul sattus elektritõukerattaga sõitev mees Viljandis Jakobsoni keskuse juures auto ette. Hooaja esimene seda sorti õnnetus lõppes suhteliselt õnnelikult: tõukerattur toimetati Viljandi haiglase kontrolli ja esialgsetel andmetel pääses ta kodusele ravile.

Politsei andmetel juhtus õnnetus kell 21.02 Jakobsoni tänav 21a juures parklast väljasõidul. 30-aastane mees sõitis elektritõukerattaga ette peateel liikuvale sõiduautole Subaru Forester, mida juhtis 45-aastane mees.

Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juht Silver Simuste rääkis, et tänavu on Viljandis juhtunud viis liiklusõnnetust, milles inimesed on saanud vigastada. Nende hulgas on sattunud õnnetusse kaks jalakäijat.

"Kolmapäevane õnnetus oli sellel hooajal meil esimene elektritõukerattaga juhtunud ja vigastatuga lõppenud õnnetus," kinnitas Simuste. "Elektritõukerattad ilmusid Viljandi liikluspilti suuremates kogustes möödunud aastal ja eks nad äratasid huvi ja hasarti end vähemalt ära proovima. Esimese hooga aga kipub meelest minema see, kuidas tõukerattaga liikluses käituda tuleb, ning ohtlikku käitumist võib ette tulla."

Silver Simuste
 
Silver Simuste  Foto: Marko Saarm

Simuste märkis, et politsei sekkub kindlasti siis, kui elektritõukerattal sõidetakse kahekesi. Kolmapäevase liikluõnnetuse põhjustajaks võib suure tõenäosusega pidada hooletust, kuid see selgub menetluse käigus hiljem.

"Ma panen eriti südamele seda, et kergliikleja on alati vähem kaitstud ning peab väga tähelepanelikult liiklusel pilku peal hoidma. See on tänapäeval nii intensiivne, et murdosa sekundist piisab," rääkis Simuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles