Viie riigi noored peavad fotojahti ja istutavad metsa

Sakala
Copy
Sama projektiga Madeiral käinud Viljandi gümnaasiumi õpilased said eukalüptimetsa kalakasvanduses kalapüüki proovida. Pildil (vasakult) Monis Brauer, German Kuznetsov, Kärt Kinnas, Saale Liisbet Tõrv ja õpetaja Ene Nobel.
Sama projektiga Madeiral käinud Viljandi gümnaasiumi õpilased said eukalüptimetsa kalakasvanduses kalapüüki proovida. Pildil (vasakult) Monis Brauer, German Kuznetsov, Kärt Kinnas, Saale Liisbet Tõrv ja õpetaja Ene Nobel. Foto: Ene Nobel

Teisipäevast on Viljandi gümnaasiumil külas rahvusvahelise "Erasmus+" projekti õpilased Madeiralt, Kürposelt, Bulgaariast ja Saksamaalt. Kokku on siin 24 külalist, neid võtab vastu üle 20 Viljandi gümnaasiumi õpilase ja õpetaja.

Kokkutuleku põhiteema on metsade seisukord projektipartnerite riikides. Eestis on külalised terve nädala ja selle jooksul õpetab neid tunnustatud loodusfotograaf Remo Savisaar, noored matkavad ja peavad vereta fotojahti Soomaa rabas ning istutavad reedel metsalangil kuusetaimi.

Projektijuht Ene Nobeli sõnul oli projekti algidee tutvustada noortele eri Euroopa kaartes, mis on riikide metsade mured. "Meie noored ei teadnudki, et näiteks Madeiral on väga suur probleem metsades võõrliikide sissetung ja Küprosel rändlindude salaküttimine, aga sealsed noored ei oska uneski meie rabasid ja soid ette kujutada," rääkis Nobel.

Uute teadmiste saamise ja keskkonnahoiakute kujundamise kõrval saavad eri riikide noored teada üksteise muredest ja rõõmudest ning võivad leida välissõpru mõnikord kogu eluks.

Et Eesti projektikohtumise alateema on metsast saadav tulu, siis käiakse laupäeval ka Tartus vaatamas lodjakoja tegemisi. Lisaks sellele on igal päeval eri riigi kultuuri tutvustavad kohtumistunnid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles