Kohviku Päm köögipoolel toimetab kuubalane Liosdan Hernandez Mendoza, kes õppis ameti selgeks oma kokast isa kõrval ja on oskusi täiendanud juba nii mõneski toidukohas Tallinnas ja Viljandis.
Kohviku Päm köögipoolel toimetab kuubalane Liosdan Hernandez Mendoza, kes õppis ameti selgeks oma kokast isa kõrval ja on oskusi täiendanud juba nii mõneski toidukohas Tallinnas ja Viljandis. Foto: Elmo Riig

Me ei olnud sel ennelõunal esimesed, kes otsustasid Viljandi vallas Soe külas söögipeatuse teha. Kolm inimest olid seal kuu algul avatud kohvikus Päm juba kõhu täis saanud. Meie valikusse jäi chilli con carne – tšilli­pipraid ja liha sisaldav vürtsikas hautis.

«Selline keskmine!» hõikas kohviku omanik Evi Püvi köögiluugist Kuubalt pärit kokale Liosdan Hernandez Mendozale roa teravuse kohta.