Linnavalitsus toetab laste ja noorte laagrites osalemist 12 000 euroga

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi linnavalitsuselt saab taotleda toetust lapse laagris osalemise tasu katmiseks kuni 50 euro ulatuses.
Viljandi linnavalitsuselt saab taotleda toetust lapse laagris osalemise tasu katmiseks kuni 50 euro ulatuses. Foto: EVE NAABER

Viljandi linnavalitsus avas eelmisel aastal fondi linna laste laagrites osalemise toetamiseks, et pärast pikka distantsõppe perioodi soodustada noorte liikumist vabas õhus. Ka sel aastal on võimalik laagrites osalemiseks toetust taotleda.

Toetusfond leidis eelmisel aastal head vastukaja ning linn kattis osaliselt või täielikult kokku 235 lapse laagri osalustasu.

Abilinnapea Kristjan Mändmaa sõnul on inimestel huvi toetuse vastu endiselt suur ning seetõttu otsustati ka sel aastal toetust jagada. "Lapsed veedavad kahjuks väga suure osa oma ajast ekraani taga, seda nii õppimiseks kui ka meelelahutuseks. Laagrite osalustasu toetusega tahame anda suuremale arvule lastele võimaluse liikuda vabas õhus ja looduses ning avastada, et palju põnevat toimub ka väljaspool digimaailma," ütles abilinnapea.

Laagri osalustasu katmine on planeeritud Viljandi tänavuse riikliku lisarahastuse kavva. Laagrites osalemiseks on planeeritud 12 000 eurot. Linna kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Vilja Volmer-Martinson ütles, et viimasel poolaastal ühest kriisist teise liikumine on jätnud jälje nii laste vaimsele tervisele kui ka perekonna majanduslikule olukorrale. "Huvitegevus ja laagrielu saavad aidata turgutada laste vaimset tervist ning linn saab olla peredele abiks, et laste laagritesse saatmine oleks majanduslikult vähem koormav. Oleme rõõmsad, et tänu riigi lisarahastusele on meil selleks võimalus olemas."

Osalustasu katmist võivad taotleda nii ühingud, kes laagrit korraldavad, kui ka lapsevanemad. Linnavalitsus katab ühe lapse ühe laagri osalustasu kuni 50 euro ulatuses. Laager, mille osalustasu kaetakse, peab olema seostatav huvihariduse või -tegevusega. Osalustasu ei kaeta, kui laagri tegevus eeldab suurt ekraaniaega.

Laagri toimumisaja ja -koha suhtes tingimusi ei ole, mis tähendab, et laager võib olla kevadel, suvel, sügisel või talvel. Samuti võib esitada taotlust nii Viljandis kui ka ükskõik kus mujal Eestis korraldatava laagri osalustasu katmiseks. Fond jääb aasta läbi avatuks ning raha jagatakse summa lõppemiseni.

Taotluse vormi ja lisainfo leiab Viljandi veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles