Pressisõbra rändkuju vahetas omanikku puitkastis

Sakala
Copy
25.04.2022, Viljandi
Sakala aasta sõbra tiitel läks Ukraina sõjapäevikut pidavale Rudo Puksile.
Foto Marko Saarm, Sakala
25.04.2022, Viljandi Sakala aasta sõbra tiitel läks Ukraina sõjapäevikut pidavale Rudo Puksile. Foto Marko Saarm, Sakala Foto: Marko Saarm

Ukraina sõjateabe vahendamise eest tänavu Sakala pressisõbraks valitud Rudo Puks võttis rändauhinna esmaspäeval eelmiselt Sakala sõbralt politseijuhilt Margus Sassilt üle. "Lehelugeja" kuju oli Sassi käes veedetud aja jooksul mõnevõrra täiendust saanud ning nüüd seisab see samasuguses OSB-plaadist kastis, nagu ümbritses mullu Jaak Joala skulptuuri.

"See on eelkõige ohutuse pärast. Kui ajad rahulikumaks lähevad, võib kasti jälle ära võtta," ütles Sass kuju edasi andes. Nii nagu Joala kast, on ka "Lehelugejale" meisterdatu pealt avatud ja see võimaldab kujule ülevalt pilku heita. Kahe tihvti eemaldamise järel saab kasti aga ka hõlpsasti eemaldada ja kuju avalikult eksponeerida, mis Joala puhul teatavasti keelatud oli.

Rudo Puks, kes tuli lühikeseks ajaks Ukrainast Eestisse, et võtta siit kaasa oma koduküla tarvis hangitud satelliitinternetiside süsteem, rändauhinda Ukrainasse viima ei hakka, vaid jätab selle poja peetavasse Kopra turismitallu.

Rohkem kui veerand sajandit Sakala sõprade vahel rännanud Kersti Rattuse loodud kuju on pressisõbrad ka varem täiendanud. Nii näiteks kukkus see loodusemehel Tõnis Kortsul maha ja vajas seejärel kokkuliimimist. Endine linnapea Malle Vahtra kinnitas kuju aluse külge, et see paremini püsiks, ning Raimo Ronimois, kes pälvis tiitli maanteeameti juhtivtöötajana ameti reformide kritiseerimise eest, lisas "Lehelugeja" hõrenevale pealaele juukseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles