Mihkel Servinski: aeg tiksub tõepoolest halastamatult (2)

, sihtasutus Pere Sihtkapital juhatuse liige
Copy
Mihkel Servinski.
Mihkel Servinski. Foto: Elmo Riig

VILJANDI linnavolikogu esimees ja riigikogu liige Helmen Kütt kirjutas 19. aprilli Sakalasse arvamusloo pealkirjaga «Aeg tiksub halastamatult». Selle eest väärib ta minu arvates tunnustust. Lugu räägib Eesti olulistest probleemidest nagu hoolekandekohtade kättesaadavus, elanike toimetulek, sealhulgas lastega perede toimetulek, vaesus ning hinnatõus. Nendele pakutakse ka lahendusi. Kas need on piisavad, on muidugi omaette teema, aga kindlasti on need sammud õiges suunas ja kui ei astuta esimesi samme, pole võimalik astuda ka järgmisi.

Täiesti eraldi teema on ressursside ehk siis raha leidmine kirjeldatud probleemide lahendamiseks. Selle küsimuse saab eelkõige lahendada riigikogu eelarve ja otsuste kaudu. Unustada ei tohiks kohalike omavalitsuste rolli probleemide lahendamisel. Küllap on Viljandi linnavalitsuselgi võimalusi näiteks Viljandi elanikele hooldekodukohtade kättesaadavuse parandamiseks.

Loodetavasti tõusevad Helmen Küti loos kirjeldatud probleemid lähiajal taas arutelude objektiks ja jõuavad lahendusteni nii seadustes kui ka erinevate eelarvete ridades. Alljärgnevalt pakun omalt poolt mõned mõtted, mida otsuste tegemise juures oleks mõistlik arvestada, ning puudutavad need lastetoetuse teemat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles