GALERII Abituriendid teevad aasta esimest riigieksamit

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi gümnasistid tegid esmaspäeval esimest riigieksamit.
Viljandi gümnasistid tegid esmaspäeval esimest riigieksamit. Foto: Marko Saarm

Eestis algas esmaspäeval eesti keele eksamiga riigieksamite periood. Viljandimaal kogunes kõige rohkem eksamisooritajaid tavapäraselt Viljandi gümnaasiumisse, kus hommikul istus laua taha 172 noort, kes tänavu kooli lõpetavad.

Koolijuht Juhan-Mart Salumäe ütles, et kõik eksamile tulnud noored on oma kooli õpilased ja tänavused lõpetajad.

Kogu Eestis oli end tänasele eksamile registreerinud 7450 noort. Eesti keele riigieksam on kaheosaline ning sellega mõõdetakse lugemis- ja kirjutamisoskust. Eksamitöös on neli varianti, millest õpilane valib ühe. Lugemisosa ülesanded tuginevad tekstidele, mis esindavad ilukirjandust, publitsistikat ja populaarteadust. Kirjutamisosas tuleb eksaminandil luua 400-sõnaline arutlev kirjand ning see pealkirjastada.

Gümnaasiumilõpetajatel on võimalik teha eesti keele või eesti keele teise keelena, matemaatika ning inglise keele, vene keele või üks rahvusvaheliselt tunnustatud võõrkeeleeksam.

Riigieksamite periood jätkub 3. mail  inglise keele eksamiga ning lõpeb 20. mail matemaatika eksamiga. Võõrkeelte rahvusvahelised eksamid kestavad märtsist maini.

Riigieksameid teeb tänavu 9063 eksaminandi.

Riigieksamite tulemused avalikustatakse hiljemalt 18. juunil eksamite infosüsteemis, riigiportaalis www.eesti.ee ja mobiilirakenduse StateOS kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles