Seadusemuudatus paneb lasteaiajuhid töötajatele palka juurde küsima

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Mulgi valla nelja lasteaia direktorid esitasid aprillikuu alguses vallavalitsusele ühispöördumise, milles paluvad töötajatele tulevikus palgatõusu. Pildil on vaade Abja lasteaeda.
Mulgi valla nelja lasteaia direktorid esitasid aprillikuu alguses vallavalitsusele ühispöördumise, milles paluvad töötajatele tulevikus palgatõusu. Pildil on vaade Abja lasteaeda. Foto: Marko Saarm

Seadusemuudatus, mis karmistab lasteaiatöötajate haridusele esitatavaid nõudeid ja kaotab õpetaja abi koha, on pannud Mulgi valla lasteaedu suuremat töötasu­ ja pikemat puhkust paluma.

Esialgu eelnõu faasis oleva alushariduse ja lapsehoiu seaduse järgi peab lasteaiaõpetajatel edaspidi olema kõrgharidus ning abiõpetajatel vähemalt lapsehoidja kutsetunnistus. Seetõttu esitasid nelja Mulgi valla lasteaia direktorid aprilli alguses vallavalitsusele ühispöördumise, milles paluvad töötajatele palgatõusu, tuues põhjenduseks, et suuremad nõudmised töötajatele tähendavad suuremaid nõudmisi tööandjale. Lisaks palutakse abiõpetajatele pikemat puhkust ning eraldi koristajate ametikohtade loomist. Seni on lasteaedades koristanud õpetaja abid, kelle ametikoht seaduse muutmisega kaotatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles