Ugala ootab ukrainlasi teatrisse

Margus Haav
, reporter
Copy
Muusikal "Once" on saanud ukrainakeelse sisututvustuse, mida jagatakse soovijatele enne etendust. 
Muusikal "Once" on saanud ukrainakeelse sisututvustuse, mida jagatakse soovijatele enne etendust. Foto: Ugala teater

Ugala teater valmistub vähemalt ühele lavastusele lisama ukrainakeelset tõlget ja menumuusikalil "Once" on juba ukrainakeelne sisututvustus.

Ugala turundus- ja avalike suhete juhi Kätlin Sumbergi sõnul otsustas teater mõni aeg tagasi, et tahab omalt poolt teha kõik võimaliku, et Eestisse ja eelkõige Viljandisse saabunud sõjapõgenikud võiksid tunda end koduselt ja jätkata võõras riigis oma tavapärast elu nii palju, kui see on võimalik, sealhulgas tutvuda uue kogukonnaga ja nautida kultuuri. Esimene ukrainlastele mõeldud ekskursioon teatrisse oli kolmapäeval ning see tõi kohale kümmekond inimest. "Lisaks ekskursioonile oleme mõelnud pakkuda etendusi nii lastele kui täiskasvanutele."

Reedel ja laupäeval naaseb Ugala suurele lavale menumuusikal "Once", mida oodatakse vaatama ka ukrainlasi. Sumberg rääkis, et enne etendust jagatakse tulijatele ukrainakeelseid sisututvustusi.  

"See on põhjalikum kirjeldus laval toimuvast vaatuste ja stseenide kaupa. Nii saab etenduse vältel nautida muusikat ja vaadelda mängu."

Sumberg lisas, et Ukraina lastele ja nende vanematele planeeritakse pakkuda aastaid publikumenu nautinud lastelavastust "Vai-vai vaene Vargamäe", mis toetub "Tõe ja õiguse" esimesele osale. 

"Vaatamine on ilmselt kerge ka teisest kultuurist tulnutele, samuti saab sealtkaudu aimu eestlaste olemusest," rääkis Sumberg. "Et sihtrühm on lapsed, tahame lahendada nende etenduste tõlke kõrvaklappide kaudu, sest teksti või subtiitreid jälgida on lapsel ilmselt keeruline. Tehnilise lahenduse väljatöötamine veel käib, aga ehk juba mais saame pakkuda seda võimalust Tartu etendusel ning uuel hooajal Viljandi etendustel."

Sumberg lisas, et sõjakoledustest pääsenutele tahetakse mõistagi pakkuda sooja ja kodust vastuvõttu. Nii saavad ukrainlased Ugala etendusi vaadata pileti eest maksmata, selleks tuleb neil end vaid eelregistreerida teatri kassa kaudu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles