Linnajuhid püüavad päästa Paalalinna kooli heaks ohverdatud Kaare kooli maja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kaare kooli majas õppijate hulk on kuue aastaga järsult kasvanud. Kaare kool ise on selle ajaga kosunud kaheksa õpilase võrra, aga samas majas tegutsevas täiskasvanute gümnaasiumis on juures ligi 140 õppijat.
Kaare kooli majas õppijate hulk on kuue aastaga järsult kasvanud. Kaare kool ise on selle ajaga kosunud kaheksa õpilase võrra, aga samas majas tegutsevas täiskasvanute gümnaasiumis on juures ligi 140 õppijat. Foto: Elmo Riig

Kuue aasta tagune plaan teha Viljandis Paalalinna koolimaja riigi raha toel korda ja loobuda vastutasuks 2023. aasta kevadel Kaare kooli majast tugines toonase abilinnapea meenutuse kohaselt ühel nüüdseks täiesti valeks osutunud arvutusel. Viljandi õpilaste arv ei ole selle ajaga paarisaja võrra kahanenud, vaid hoopis ligi saja võrra kasvanud.

Nüüdsed linnajuhid on otse öeldes suure portsu otsas, sest riigile 3,1 miljoni euro eest antud lubadust ei ole võimalik täita. Hariduslike erivajadustega laste õpetamiseks mõeldud Kaare kool vajab oma maja, õpilaste arv seal üha kasvab ning teistesse koolimajadesse lapsi tõsta ei saa. Ja nad ei mahuks nendesse kuidagi ära. Samuti tegutseb Kesk-Kaare tänavas asuvas koolihoones täiskasvanute gümnaasium, mis on kuue aastaga peaaegu kaks korda kasvanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles