Lahmuse kool leidis direktori tööõpetuse klassist

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Lahmuse kooli direktori ametile asuv Kuuno Tiitus on pikka aega koolis töötanud tööõpetuse õpetajana ning pälvinud ka valla hariduse aastapreemia.
Lahmuse kooli direktori ametile asuv Kuuno Tiitus on pikka aega koolis töötanud tööõpetuse õpetajana ning pälvinud ka valla hariduse aastapreemia. Foto: Kristjan Lust

Lahmuse kooli direktori kohusetäitjana töötab 18. aprillist kooli pikaaegne tööõpetuse õpetaja Kuuno Tiitus. 13. juunist jätkab Tiitus direktorina ning tema esimene ülesanne on leida koolile uus tööõpetuse õpetaja.

Lahmuse kooli endine direktor Jüri Hansen, kes valiti äsja Põhja-Sakala vallavanemaks, sõnas, et Kuuno Tiitus on väga tubli, asjalik ja töökas pedagoog, tunneb kooli ning selle õpilasi hästi ning Lahmuse kool on nüüd kindlasti heades kätes.

Kohusetäitja otsimise protsessis Hansen ei osalenud, sest oli siis juba ametlikult pensionile läinud.

Kool heades kätes

Direktori kohusetäitja ning edasise direktori otsimise koolipere seast tingis Jüri Hanseni sõnutsi asjaolu, et Põhja-Sakala valla korraldatud konkruss direktori leidmiseks kukkus sisuliselt läbi. "Mõned avaldused vald küll sai, aga eri asjaoludel ei osutunud kandidaadid siiski valituks," nentis Hansen.

Kuigi koolile on direktor leitud ja Tiitus jätkab kohusetäitja rollis kooliaasta lõpuni tööõpetuse tundide andmist, on see hädapärane lahendus. Vallavanema sõnutsi ei ole mõeldav, et direktor annaks samal ajal tööõpetuse tunde, sest töökoormus oleks väga suur.

"See oleks lihtsalt võimatu. Tööõpetuse tunnid on väga, väga oluline osa Lahmuse kooli õppeprogrammist. Näiteks ainult üheksanda klassi poistel on nädalas üheksa tööõpetuse tundi," rääkis Hansen. "Viiendas klassis on neid juba kuus tundi nädalas."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles