Tulekul on aia- ja haljastusjäätmete tasuta äravedu

Sakala
Copy
Linnavalitsus paneb kodanikele südamele, et keskkonnasäästlik oleks vähemalt osa aiajäätmeid kompostida oma kinnistul.
Linnavalitsus paneb kodanikele südamele, et keskkonnasäästlik oleks vähemalt osa aiajäätmeid kompostida oma kinnistul. Foto: Kristjan Teedema

Viljandi linnavalitsuse korraldatav aia- ja haljastusjäätmete tasuta äravedu kestab 25. aprillist 13. maini.

Viljandlaste kevadised aia- ja haljastusjäätmed veetakse ära kahel nädalal, esimene korjering käib 25.–29. aprillini ja teine 9.–13. maini. Linn on jaotatud veopäevade järgi viieks piirkonnaks.

Veopäevade kava ja piirkonnad on märgitud kaardil.

Jäätmeid viiakse nädala jooksul ära viiest piirkonnast.
Jäätmeid viiakse nädala jooksul ära viiest piirkonnast. Foto: Viljandi Linnavalitsus

Äravedamise kuupäevad

E – 25. aprill ja 9. mai

T – 26. aprill ja 10. mai

K – 27. aprill ja 11. mai

N – 28. aprill ja 12. mai

R – 29. aprill ja 13. mai

Allikas: Viljandi linnavalitsus

Linnavalitsus andis pressiteate vahendusel teada, et jäätmeid ära anda soovivatel inimestel on tarvis täpselt jälgida etteantud nõudeid.

Oksad tuleb koguda eraldi, lõigata kuni 1,3 meetri pikkuseks juppideks ja kokku siduda. Puulehtede, tõrude ja muude aiajäätmete puhul tuleb arvestada, et ühe koti raskus ei tohi ületada 25 kilogrammi. Lehekotid lõigatakse enne tühjendamist katki ning kui lehtede ja haljastusprahi seest leitakse segaolmejäätmeid, neid kotte tasuta ära ei viida.

Seotud oksad ja jäätmekotid tuleb tõsta kinnistu piiridest välja äraveole eelneval päeval, sest auto sõidab kogumispäeval piirkonnast läbi ainult ühe korra ja kui see juhtub hommikul, siis pärastlõunal väljatoodud lehekotti samal nädalal enam ära ei viida. See peab kas ootama järgmist korjeringi või jääbki ära vedamata. Seega tuleks võimaluse korral aiajäätmed valmis seada juba eelmisel päeval.

Lehekotid ja oksapundid tuleb kindlasti tõsta kinnistuga külgnevale tänavaalale või kinnistu mõttelisele piirile eeldusega, et pole kogumist takistavat piiret. Jäätmeveoauto inimese kinnistule ei sõida ja hoovides olevaid lehekotte ja jäätmeid ära ei koristata. Lehed ja oksad viiakse ära eri aegadel, sest nende kogumise tehnoloogia on erinev.

Kogutud okste ja lehekottide asukohta ei ole linnavalitsuse kinnitusel vaja varem registreerida. Tasuta viiakse oksad ja lehepraht ära Viljandi haldusterritooriumil olevate elamute, lasteaedade ning üldharidus- ja huvikoolide territooriumilt.

Aia- ja haljastusprahi tasuta äravedu ei ole kohustus, vaid võimalus jäätmetest tasuta vabaneda. Linnavalitsus paneb südamele, et keskkonnasäästlik oleks vähemalt osa aiajäätmeid kompostida oma kinnistul.

Rahvastikuregistri andmetel Viljandis elavad inimesed võivad aia- ja haljastusjäätmed ka ise tasuta jäätmejaama viia. Jäätmete äraandmiseks on vaja kaasa võtta ID-kaart.

Aia- ja haljastujäätmeid tohib oma kinnistul põletada vaid Lõuna-Eesti päästekeskuse Viljandimaa päästepiirkonna loal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles