Näitusearvustus Kuidas on omavahel seotud kunst, kliima ja sõda

, kunstikriitik
Copy
Olavi Fellman on sotsiaalse närviga kunstnik, kes nii eraelus kui ka kunstis võitleb ägedalt kliima ja maailma rahu, tsivilisatsiooni kestvuse ja tulevaste põlvede pärandi eest.
Olavi Fellman on sotsiaalse närviga kunstnik, kes nii eraelus kui ka kunstis võitleb ägedalt kliima ja maailma rahu, tsivilisatsiooni kestvuse ja tulevaste põlvede pärandi eest. Foto: Elmo Riig

Esmapilgul võivad Kondase keskuse seintel olevad sigrimigrilised tööd ära ehmatada – piltidel on groteskselt kujutatud äratuntavaid ajaloolisi isikuid, muusikuid, poliitikuid, kunstnikke ja ka mütoloogilisi tegelasi –, ent lähemal süvenemisel hakkab näitus olulist lugu rääkima.

Olavi Fellman on Soomest pärit kunstnik, kes on ka kliimaaktivist ja maailmarahu eest võitleja. Tema töödes näeme kajastumas karjuvat kliimaärevust. Samas kasutab ta teravat huumorit, mõeldes karakteritele piltidel sõnu suhu. Näiteks ütleb pildilt vastu vaatav Donald Trump: «Kliima on suur vale, ma armastan lihtsalt raha, unustagem tuleviku generatsioonid!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles