Aidas kohtuvad filmimuusika ja puhkpilliorkestrid

Margus Haav
, reporter
Copy
Tartu Tamme puhkpilliorkester musitseeris Viljandis Vabaduse platsi avamisel.
Tartu Tamme puhkpilliorkester musitseeris Viljandis Vabaduse platsi avamisel. Foto: Erakogu

24. aprillil saab Viljandi pärimusmuusika aidas kuulata kahe puhkpilliorkestri filmimuusika ühiskontserti "Teeme kino: duubel 2". Esinevad puhkpilliorkester Tamme, keda dirigeerib Gunnar Pettaig, ning Viljandi muusikakooli puhkpilliorkester koos dirigent Bert Langeleriga. Kontsert on tasuta.

Kontsertidega soovitakse suurendada puhkpilliorkestrite koostööd ning ühtlasi pakkuda väljundit noortele muusikutele, kes õppeaasta jooksul on omandanud uut repertuaari ning saavad kontserdil oma õpitut näidata.

Orkestrant ja kontsertide korraldaja Kerstin Kingo ütles, et muusikud on hoolimata kõigist raskustest, mis enne kontserte ette on tulnud, väga positiivsed ning entusiastlikult harjutanud. "Koosmusitseerimises on palju väge!"

Esimest korda ainult Tartus 2018. aastal olnud filmimuusika kontsert on korraldajate teatel kasvanud suuremaks nii orkestri kui ka linna võrra, kuid esitamisele tulevad muusikapalad on kontserdi traditsioone austades endiselt tuntud ja kuulajate südametes olevatest nii kodu- kui välismaistest filmidest. Esitusele tulevad lood filmidest "James Bond", "Mehed ei nuta", "Siin me oleme" ja paljudest teistest. Muusikat rikastavad taustal jooksvad filmikatkendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles