Autor esitleb humoorikat debüütraamatut südikate vanainimeste elust

Margus Haav
, reporter
Copy
Tarmu Kurm sai valmis debüütjutustuse südikate vanainimeste elust.
Tarmu Kurm sai valmis debüütjutustuse südikate vanainimeste elust. Foto: Kalmar Kurs

Neljapäeval, 21. aprillil kell 17 esitleb Tarmu Kurm Viljandi linnaraamatukogus oma debüütjutustust "Kahe matuse vahel. Muhedaid pildikesi südikate vanainimeste elust".

Raamatu tegelasteks on kaheksakümnendates eluaastates sõbrad Eduard, Volli ja Vambola, pedagoog Puuraud, loomatohter Teet, naabrinaine Maimu, politseinik Beatrice, noorpaar Leopold ja Pille, bandiidid Ivo ja Koljat, aga ka surnuaed, kõrts Tragid Traksid, veoauto GAZ-53 ning kena maakodu, mille juures tiigis elab üks eriskummaline kobras.

 

"See jutustus on mitme tegelase ja ka tegevuspaiga mõttes Viljandi või Viljandimaaga seotud," rääkis autor. "Raamatus kujutatud maakodu on saanud inspiratsiooni ühest talukohast Paistus, raamatus kirjeldatud surnuaed asub Mulgimaa piirides. Üks maagiline tegelane, kes juustest ehteid valmistab, on mu sõber, kes õpib Viljandi kultuuriakadeemias ja kelle lõputöö teema ongi inimjuustest ehete valmistamine."

 

Jutustus algab peategelase Eduardi matustega ja ka iga järgnev peatükk sisaldab millegi või kellegi lõppu. Nii mõnigi neist ei olegi lõpp, vaid hoopis jätk või koguni algus. Seega pole lustakat sorti lugude peamine teema mitte surm, vaid ikka elu. "Kahe matuse vahel" ongi mõeldud täiskasvanutele, kes pole lapselikku rõõmu kaotanud.

 

Jutustuse autor Tarmu Kurm (44) on suhtekorraldaja ja ajakirjanik. Ta on töötanud enam kui 20 aastat riigiametnikuna Tartus asuvas ministeeriumis. Enne seda tegutses ta erameedias, kinnisvaravaldkonnas ning kolmandas sektoris.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles